Pielęgnowane przez pokolenia, połączenie doskonałej receptury i kunsztu produkcji na bazie starannie dobranych składników prosto z natury. Od wieków goszczą na polskich stołach. Razem od ponad 125 lat.
![Soplica Przepalana](https://cedcportfolio.pl/wp-content/uploads/2014/05/soplica_przep_klas.png)
Soplica Przepalana
Nowa linia Soplicy – Soplica Przepalana – inspirowana jest przepisami na dawne tradycyjne polskie wódki gatunkowe, tzw. „Przepalanki”, których historia sięga XVIII wieku. Sekretem smaku przepalanek było dodanie przepalonego w odpowiedni sposób cukru. Dodatek przepalanego cukru sprawia, że Soplica Przepalana zyskuje subtelny i delikatny smak, z przyjemną karmelową goryczką oraz piękny, bursztynowy kolor.
Soplica Przepalana Klasyczna ma subtelny smak przełamany delikatną karmelową goryczką.
![Soplica Przepalana](https://cedcportfolio.pl/wp-content/uploads/2014/05/soplica_przep_siusz.png)
Soplica Przepalana
Nowa linia Soplicy – Soplica Przepalana – inspirowana jest przepisami na dawne tradycyjne polskie wódki gatunkowe, tzw. „Przepalanki”, których historia sięga XVIII wieku. Sekretem smaku przepalanek było dodanie przepalonego w odpowiedni sposób cukru. Dodatek przepalanego cukru sprawia, że Soplica Przepalana zyskuje subtelny i delikatny smak, z przyjemną karmelową goryczką oraz piękny, bursztynowy kolor.
Soplica Przepalana z suszem owocowym charakteryzuje się delikatnym karmelowym smakiem z nutą suszonych owoców.