Pielęgnowane przez pokolenia, połączenie doskonałej receptury i kunsztu produkcji na bazie starannie dobranych składników prosto z natury. Od wieków goszczą na polskich stołach. Razem od ponad 125 lat.
Soplica
Nowa nalewka, której sekretem smaku i aromatu jest kompozycja kwaśnych i delikatnie słodkich owoców żurawiny.
Soplica
Wyjątkowo aromatyczna nalewka o słodkim smaku orzechów laskowych z polskich lasów. Jej niespotykana dotąd receptura opracowana została na podstawie przekazywanych z pokolenia na pokolenie rodzinnych przepisów. Sekretem niepowtarzalnego smaku tego trunku są naturalne i staranie wyselekcjonowane składniki oraz długie leżakowanie w specjalnych warunkach.
Nalewki Soplicy to tradycja pielęgnowana przez pokolenia.
Soplica
Najwyższej jakości aromatyczna nalewka z czarnej porzeczki, przygotowana jedynie z naturalnych składników. Swój unikalny, lekko wytrawny, przełamany nutą słodyczy smak, zawdzięcza tradycyjnej recepturze i owocom prosto z polskiego ogrodu. Doskonale dobrane proporcje i długie leżakowanie w specjalnych warunkach nie tylko nadały jej szlachetności, ale również wzbogaciły ją o niespotykany bukiet smakowy.
Soplica
Receptura tej wyjątkowej nalewki oparta jest na owocach śliwek. Jedynie naturalne składniki i staropolskie receptury pozwoliły stworzyć ten szlachetny trunek, zmieniając cierpkie owoce tarniny na słodki bukiet pełen niespotykanych akcentów smakowych i zapachowych. Bogactwa aromatu dopełnia długie leżakowanie w specjalnych warunkach.
Nalewki Soplicy to tradycja pielęgnowana przez pokolenia.
Soplica
Długo leżakowana nalewka o smaku soczystych malin prosto z letniego ogrodu. Swoją niespotykaną nutę smakową zawdzięcza dojrzałym, starannie wyselekcjonowanym owocom oraz tradycyjnej polskiej recepturze. Subtelny aromat tego trunku to wynik długiego dojrzewania w specjalnych warunkach, doskonałych proporcji i naturalnego pochodzenia składników.
Soplica
Jedyna w swoim rodzaju nalewka tworzona z w pełni dojrzałych wiśni z polskich sadów. Zgodne ze staropolską tradycją długie leżakowanie trunku oraz wyjątkowa receptura oparta na dojrzewających w słońcu owocach, nadają mu niepowtarzalnego smaku z wyróżniającą się nutą wiśniowej pestki.
Soplica
Bogata kompozycja smaku Soplicy Orzech Włoski łączy dojrzałą słodycz wnętrza orzecha z lekką cierpkością otoczki. To idealna propozycja dla osób poszukujących wyrafinowanego, dobrze wyważonego aromatu z delikatną nutą wytrawnej goryczki. Orzech Włoski to głęboka i zrównoważona kompozycja o pełnym, bogatym smaku, oparta na polskiej recepturze nalewki z orzecha włoskiego.
Soplica
Soplica Truskawkowa to idealna propozycja dla osób poszukujących smaków kojarzących się z letnimi miesiącami i tym co najlepsze w polskich ogrodach. Nowa Soplica sprawi, że tego lata soczyste, polskie owoce pojawią się na naszych stołach w nowej odsłonie – w postaci nalewki Truskawkowej.
Soplica
Szlachetna i długo leżakowana w specjalnych warunkach nalewka o tradycyjnym smaku dojrzałej pigwy prosto z polskiego sadu. Wyjątkowa i tradycyjna receptura oparta na dojrzewających jesienią owocach nadaje jej charakterystycznie słodki, a zarazem delikatnie kwaskowy smak.
Soplica
Wraz z pojawieniem się na rynku nowej Soplicy Jagodowej, jagody trafiają na polskie stoły również w postaci tradycyjnej nalewki. Jej aromatyczny zapach oraz naturalny, pełen różnych odcieni smak, to propozycja głęboko zakorzeniona w tradycji wyrobu domowych alkoholi.
Soplica
Soplica Mirabelkowa to wynik połączenia dojrzałych i wyjątkowo aromatycznych mirabelek z polskim spirytusem, długiego procesu ich maceracji oraz tradycyjnych staropolskich receptur. Nowa Soplica Mirabelkowa jest uzupełnieniem oferty nalewek Soplicy o kolejny polski i innowacyjny na Rynku smak.
Soplica
Soplica Cytrynowa z nutą miodu to pierwszy tak orzeźwiający wariant w rodzinie Soplicy. Produkowana jest na bazie nalewów z całych owoców cytryn, ponieważ w takiej formie te owoce oddają pełnię i bogactwo swojego aromatu. Dodatek polskiego miodu wielokwiatowego, stanowi doskonałe dopełnienie nalewki, łagodząc jej lekką cierpkość i nadając jej unikalnego charakteru.
Soplica
Soplica Jabłkowa to połączenie polskiej tradycji nalewek jabłkowych z najwyższą jakością Soplicy.
Swój lekki, kwaskowaty smak zawdzięcza polskim jabłkom, rumianym od jesiennych promieni słońca.
Soplica
Receptura Soplicy Morelowej jest inspirowana tradycją gnieźnieńskiej Fabryki Wódek i Likierów z XIX w. Nowy wariant marki stanowi połączenie klasycznych, polskich nalewek znanych na terenach Polski już od wieków z najwyższą jakością oferowaną przez markę. Tajemnica niezwykłego smaku Soplicy Morelowej tkwi w kombinacji dojrzewających w słońcu, aksamitnych moreli, polskiego spirytusu i długiego procesu maceracji tych owoców. Efektem jest przyjemnie intensywny aromat Soplicy i naturalną, lekka mętność płynu.