

Cointreau to krystalicznie czysty likier zrobiony z doskonałej kompozycji słodkich i gorzkich skórek pomarańczy. Jego unikalną recepturę stworzył Eduardo Cointreau w 1875 roku. Do tej pory jest ona utrzymywana w ścisłej tajemnicy.
Po zetknięciu z lodem Cointreau zaczyna opalizować. Uwalnia aromat kwiatów, owoców i przypraw. Cointreau to obietnica orzeźwiającego i wyrafinowanego smaku.

Cointreau
Unikalny blend tradycyjnego Cointreau i koniaku Remy Martin. Orzeźwiający smak pomarańczy został w idealny sposób połączony z aksamitnie gładką nutą koniaku.
Oryginalna receptura stworzona przez Master Distiller, wzbogacona o macerację orzechów włoskich oraz migdałów, zapewnia jeszcze bardziej wyrafinowane aromaty i złożoność trunku. W smaku wyczuwalna szczypta pikanterii, delikatne nuty wanilii, miodu, orzechów i migdałów nadają mu niespotykany, aksamitny finisz.
Cointreau Fizz Classique
50 ML COINTREAU
SOK Z ½ LIMONKI
100 ML WODY GAZOWANEJ
DEKORACJA: PLASTERKI LIMONKI
Do szklanki wyciśnij sok z limonki, dopełnij lodem, dodaj Cointreau i uzupełnij wodą gazowaną.Cointreau Fizz Orange
50 ML COINTREAU
SOK Z ½ LIMONKI
100 ML WODY GAZOWANEJ
DEKORACJA: PLASTERKI LIMONKI I POMARAŃCZY
Do szklanki wyciśnij sok z limonki, dopełnij lodem, dodaj Cointreau i uzupełnij wodą gazowaną. Udekoruj cienkimi plasterkami limonki i pomarańczy.Cointreau Fizz Strawberry Mint
50 ML COINTREAU
SOK Z ¼ LIMONKI
4-5 ŚWIEŻYCH TRUSKAWEK LUB MALIN
3 LIŚCIE MIETY
50 ML WODY GAZOWANEJ
DEKORACJA: GAŁĄZKA MIĘTY
W shakerze bostońskim rozgnieć truskawki lub maliny z liśćmi mięty, dodaj Cointreau i sok z limonki. Dopełnij lodem i wymieszaj. Zawartość shakera odcedź do szklanki wypełnionej lodem, uzupełnij wodą gazowaną. Udekoruj gałązką mięty.Cointreau Fizz Cucumber Basil
50 ML COINTREAU
SOK Z ¼ LIMONKI
¼ SZKLANKI POKROJONEGO ŚWIEŻEGO OGÓRKA
4 LISTKI BAZYLII
50 ML WODY GAZOWANEJ
DEKORACJA: LISTEK BAZYLII
W shakerze bostońskim rozgnieć kostki ogórka z liśćmi bazylii, dodaj Cointreau i sok z limonki. Dopełnij lodem i wymieszaj. Zawartość shakera odcedź do szklanki wypełnionej lodem, uzupełnij wodą gazowaną. Udekoruj listkiem bazylii.Cointreau Fizz Thea Mint
50 ML COINTREAU
SOK Z ¼ LIMONKI
50 ML ZIMNEJ CZARNEJ HERBATY
3 LIŚCIE MIETY
50 ML WODY GAZOWANEJ
DEKORACJA: LISTKI MIĘTY
W shakerze bostońskim wymieszaj Cointreau, herbatę, sok z limonki oraz liście mięty. Zawartość shakera odcedź do szklanki wypełnionej lodem, uzupełnij wodą gazowaną. Udekoruj listkami mięty.