
Hendrick’s to luksusowy gin produkowany w Szkocji. UNIKALNY PROCES DESTYLACJI w połączeniu z zaskakująco WYŚMIENITYMI NAPARAMI daje w wyniku jedyny w swoim rodzaju gatunek ginu UWIELBIANY przez niewielką, ale ciągle powiększającą się grupkę indywidualistów na całym świecie. Żaden inny gin tak nie smakuje, ponieważ żaden inny gin nie jest produkowany w taki sposób.
Dlaczego jest taki niezwykły:
• niezwykłe jest to, że Hendrick’s produkowany jest w Szkocji – kunszt destylacji, duże zasoby czystej i miękkiej wody
• niezwykłe jest to, że tylko Hendrick’s stanowi połączenie destylatów z aparatów destylacyjnych Carter-Head i Copper Pot Still – czyli kompozycję dwóch smaków – bardzo wyrazistego i bardzo delikatnego
• niezwykłe jest to, że Hendrick’s produkuje się ręcznie w niewielkich partiach po 450 litrów, aby gorzelnik miał lepszą kontrolę nad całym procesem
• niezwykłe jest to, że tylko Hendrick’s zawiera wyciąg z ogórka i płatków róży – który zapewnia doskonale orzeźwiający trunek o wspaniałym aromacie
• Uznany przez Wall Street Journal „za najlepszy gin na świecie“
• Hendrick’s to gin klasy super premium, co sprawia, że jego cena jest znacznie wyższa – za wysoką jakość trzeba zapłacić

Hendrick’s Gin Buck
Szklanka typu Highball
Dobry lód (wypełniający całą szklankę)
50 ml ginu Hendrick’s
Sok z 1 cytryny
150 ml gazowanego napoju imbirowego
Plasterek ogórka jako garnirunekHendrick’s z tonikiem
Szklanka typu Highball (nie za duża)
Dobry lód (wypełniający całą szklankę)
50 ml ginu Hendrick’s
Dodać 150 ml toniku
3 cienkie plasterki ogórka jako garnirunekHendrick’s Martini
8 części ginu Hendrick’s
1 część francuskiego wermutu
Skórka z cytryny
Plasterek ogórka jako garnirunekWymieszaj gin Hendrick’s z wermutem i sporą ilością lodu
w szklanicy barmańskiej. Lekko wstrząsaj przez dwadzieścia sekund, aż mieszanina mocno się schłodzi, a następnie odcedź do schłodzonego kieliszka na martini. Dodaj olejek ze skórki z cytryny, ale nie samą skórkę. Ugarniruj plasterkiem ogórka i ciesz się delikatnie
wymieszanym koktajlem.