Żubrówka Czarna – Nasz powód do dumy!
Żubrówka Czarna wywodzi się z jednego z najbardziej dzikich zakątków Europy, jakim jest Puszcza Białowieska. Woda, z której powstaje, czerpana jest z położonych tam najczystszych źródeł. Wykorzystywana przy produkcji spirytusu, najwyższej jakości pszenica, pochodzi wyłącznie z polskich pól, a jej ziarna są dokładnie selekcjonowane. Żubrówka Czarna jako jedyna wódka w Polsce, poddawana jest również unikalnemu procesowi filtracji węglem drzewnym, w który zamieniły się białowieskie dęby.
Charakter Żubrówki Czarnej podkreślają nie tylko starannie wyselekcjonowane składniki używane do jej produkcji.
Ta wyjątkowa wódka zamknięta jest w innowacyjnym opakowaniu – pierwszej na rynku butelce z czarnego, transparentnego szkła. Detale opakowania nowej Żubrówki: biało-złoty symbol marki, kontrastujący z czarnym szkłem butelki, eleganckie grawery, nawiązujące kształtem do pochodzącej z Puszczy Białowieskiej trawy żubrowej oraz smukła szyjka ułatwiająca precyzyjne nalewanie, nadają jej luksusowego charakteru.
Żubrówka Czarna Leżakowana
Żubrówka Czarna Leżakowana czerpie wprost z natury. Jej niepowtarzalny smak to czysta harmonia wody ze źródeł Puszczy Białowieskiej, doskonałego polskiego spirytusu pszenicznego i unikalnego procesu filtracji węglem drzewnym dębowym. Jednak ostateczny charakter nadaje jej proces leżakowania w beczkach z najlepszych gatunków drzew, które oddają alkoholowi swój aromat.