Cointreau to krystalicznie czysty likier zrobiony z doskonałej kompozycji słodkich i gorzkich skórek pomarańczy. Jego unikalną recepturę stworzył Eduardo Cointreau w 1875 roku. Do tej pory jest ona utrzymywana w ścisłej tajemnicy.
Po zetknięciu z lodem Cointreau zaczyna opalizować. Uwalnia aromat kwiatów, owoców i przypraw. Cointreau to obietnica orzeźwiającego i wyrafinowanego smaku.
Cointreau
Unikalny blend tradycyjnego Cointreau i koniaku Remy Martin. Orzeźwiający smak pomarańczy został w idealny sposób połączony z aksamitnie gładką nutą koniaku.
Oryginalna receptura stworzona przez Master Distiller, wzbogacona o macerację orzechów włoskich oraz migdałów, zapewnia jeszcze bardziej wyrafinowane aromaty i złożoność trunku. W smaku wyczuwalna szczypta pikanterii, delikatne nuty wanilii, miodu, orzechów i migdałów nadają mu niespotykany, aksamitny finisz.