Galliano l’Autentico jest bardzo kompleksowym, perfekcyjnie zbalansowanym likierem, powstałym z połączenia przeszło 30 gatunków ziół, roślin i przypraw. Stworzony w 1896 roku w Livorno przez Arturo Vaccariego niemal z miejsca stał się hitem – również dzięki kolorowi oraz kształtowi butelki. Złoty kolor likieru nawiązywał do trwającej w XIX wieku w USA gorączki złota, a kształt butelki symbolizował kolumny starożytnych rzymskich świątyń i przywracał wspomnienia czasów największej świetności włoskich przodków. Vaccari nie skorzystał także z możliwości nazwania likieru swoim nazwiskiem. Zamiast tego wybrał nazwisko Giuseppe Galliano, włoskiego dowódcy, który wsławił się pokonaniem wielokrotnie liczniejszej armii Abisyńczyków w bitwie pod Makalle. Galliano l’Autentico jest składnikiem wielu koktajli, z których najbardziej znane to Harvey Wallbanger i Golden Cadillac.

Galliano Vanilla jest to odrobinę słabsza, łagodniejsza i słodsza wersja likieru Galliano. Użycie większej ilości madagaskarskiej wanilii  w połączeniu z sercem likieru Galliano l’Autentico daje niezwykle delikatny i słodki likier, idealny dla osób ceniących deserowy smak wanilii. Idealny do picia na lodzie, lub w wersji Galliano Sour.

Galliano Ristretto nie jest tylko likierem kawowym. Jest arcydziełem włoskiego rzemiosła. Włosi, jako reprezentanci kawowej stolicy świata, wiedzą, jak przygotować dobre espresso. Połączenie sztuki parzenia kawy oraz bogatej wiedzy i historii Galliano dały początek Galliano Ristretto – najbardziej intensywnemu likieru kawowemu obecnie dostępnemu. Galliano Ristretto powstaje z połączenia odpowiedno przygotowanej mieszanki ziaren – 55% Arabiki do 45% ziaren Robusty. Indyjska i kenijska Robusta gwarantuje głęboki czekoladowy smak, a brazylijska i kolumbijska Arabica oddają ducha świeżo parzonej, włoskiej kawy. Galliano Ristretto jest idealne do delektowania się jego smakiem, pijąc je na lodzie, w Espresso Martini, czy nawet w postaci dodatku do deserów.